Office 365 flera domäner och delade mailboxar.

Ibland har en kund en drös med domäner som man ska ha in i Office 365. Det fungerar oftast utan problem. Tyvärr har Microsoft inte riktigt tänkt till när man ska skapa delade maillådor om man t.ex. ska ha olika info maillådor till olika domäner.

Om du har två domäner, domänA.se och domänB.se där domänA.se är standarddomän i din tenant och skapar en delad maillåda som heter info@domänA.se så kommer den få ett attribut som heter WIndowsLiveID som är info@domänA.se. När du sedan försöker skapa en info@domänB.se kommer den med att vilja ta WindowsLiveID som heter info@domänA.se därför kommer följade felmeddelande att visas:

Windows Live ID ”test_shared@test.domänA.se” already exists as a managed Windows Live ID. To use the existing Windows Live ID, use the UseExistingLiveId parameter.
+ CategoryInfo : NotSpecified: (0:Int32) [New-Mailbox], WLCDManagedMemberExistsException
+ FullyQualifiedErrorId : A5FDB8CC,Microsoft.Exchange.Management.RecipientTasks.NewMailbox
+ PSComputerName : pod51016psh.outlook.com

Två olika lösningar på detta problemet är:

Den ena är att skapa en delad maillåda som heter t.ex. infodomänB@domänB.se och sedan gå in och sätta ett alias på den maillådan till info@domänB.se och sätta det aliaset som svarsadress.

Eller också byter man WindowsLiveID med hjälp av powershell, instruktioner för det finns här: https://www.cogmotive.com/blog/office-365-tips/create-shared-mailboxes-with-same-alias-at-different-domains-in-office-365

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.