SMTP softmatch – att tänka på.

Har man en Office 365 tenant med användare och även ett AD med användare och inte kört igång synkroniseringen men man helt plötsligt vill köra igång en synkronisering mellan O365 och AD:et så kan man göra det och med hjälp av SMTP softmatch.

Det betyder att den jämför e-post adresserna i AD:et och i O365 och matchar ihop användarna.
Förutom det övriga man ska tänka på när man synkroniserar användare som t.ex. UPN så finns det lite annat som är bra att veta:

  • Primära e-post adressen i AD:et (mail attributet) och Office 365 ska vara exakt samma.
  • Om det inte är samma UPN i AD:et som inloggningsnamnet i Office 365 kommer den skriva över inloggningsnamnet i Office 365 och ersätta det med UPN från AD:et. Då kommer även UPN från AD att bli primär e-postadress.
  • Den kommer skriva över / ta bort alla e-post alias på användarna. Detta får man sedan i ADSIedit styra med hjälp av attributet proxyAddresses. För att sätta primär e-post skriver man SMTP:denprimara@eposten.se för att lägga alias skriver man smtp:epostalias@eposten.se
  • Peta inte med proxyAddresses innan du synkroniserar, för då skapar den nya användare istället för att matcha ihop användarna i O365 och AD:et.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.